www.novatv.hr
Autor/ica Poruka

Forum  <  Istraga  ~  Propagirate pušenje - sramite se!

DAnte
Postano: čet lis 16, 2008 9:03 pm Citiraj i odgovori
Novi član Pridružen/a: 16. 10. 2008. Postovi: 9
Hvala Bogu da je donešen Zakon o zabrani pušenja u kafićima, a vi pozivate na njegovo ukidanje. I to kakvim tonom! FUJ
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
tia
Postano: čet lis 16, 2008 10:44 pm Citiraj i odgovori
Novi član Pridružen/a: 16. 10. 2008. Postovi: 91 Lokacija: SPLIT
UPRAVO TAKO PRIJATELJU,EMISIJA MI JE BILA SUPER DOK NISU POČELI PROPAGIRATI PUŠENJE ONAKO OTVORENO I BEZOBRAZNO!OVO JE PRVI PUT DA SAM PONOSAN NA ZEMLJU U KOJOJ ŽIVIM ZBOG DONOŠENJA OVOG ZAKONA,JER IAKO ZNAM DA JE TO ODAVNO PRAKSA U KULTURNIM ZEMLJAMA DA SE PUŠAČI SMATRAJU GRAĐANIMA DRUGOG REDA I PROGANJAJU SE SA JAVNIH POVRŠINA,IPAK SAM MISLIO DA TO NEĆU DOŽIVJETI U SVOJOJ ZEMLJI NA BRDOVITOM BALKANU.DRAGO MI JE DA SU ME DEMANTIRALI!
DA,DRAGA MOJA EKIPO SA ISTRAGE,JESTE GRAĐANI DRUGOG REDA,JER TO JE SVATKO KO NA BILO KOJI NAČIN UGROŽAVA ZDRAVLJE NEDUŽNIH LJUDI,NAROČITO DJECE,JER NIJE RIJETKOST VIDJETI TRUDNICU,ILI MAJKU SA MALIM DJETETOM KAKO ISPUHUJE TE OTROVE OKO SEBE!
DA JE PO MOME,TO BI RJEŠAVALI PRIJEKI SUDOVI,A KAMOLI DA VI JOŠ TRAŽITE NEKA SVOJA PRAVA!
DA,SVATKO RECIMO IMA PRAVO UNIŠTAVATI SVOJ ŽIVOT,ALI NIKAKO NEMA NI NAJMANJE PRAVO DRUGOME ZBOG TOGA UNIŠTAVATI ZDRAVLJE,ILI OGRANIČAVATI KRETANJE,JER KAO -NEKA SE MAKNE AKO MU SMETA- JE TIPIČNA REČENICA PUŠAČA!NEVJEROJATNO!
PA DRAGA MOJA EKIPO IZ ISTRAGE,ZAR VAM NIJE JASNO SAD U 21. STOLJEĆU DA DJECI I OMLADINI KOJA DOLAZI IZA NAS TREBA POSLATI PORUKU DA TA ODVRATNA NAVIKA UOPĆE NIJE COOL I DRUŠTVENO PRIHVATLJIVA,NEGO ONAKO OTVORENO IH POZIVATI DA PUŠE I DA TRAŽE NEKA SVOJA USTAVNA PRAVA!
STRAŠNO!
NAJŽALOSNIJE JE TO ŠTO SAM SE JA U SVOJIH 37 GODINA OSJEĆAO KAO GRAĐANIN DRUGOG REDA JER NE PUŠIM!
STRAŠNO!
NA PRIMJER VOZIO BI SE TRAJEKTOM KOJI IMA DVA KRASNA SALONA SA ŠANKOVIMA,TELEVIZIJOM,KONOBAROM,I OBA PUŠAČKA,A NA KRAJU TRAJEKTA JEDNA MALA ŠUPICA ZA DVADESETAK LJUDI BEZ IČEGA,I KAO TO JE NEPUŠAČKI SALON!
STRAŠNO!
U NORMALNIM ZEMLJAMA TO JE ODAVNO BAŠ OBRNUTO,I SVAKOME SA ZDRAVIM RAZUMOM JE TO NORMALNO!
PA DRAGI MOJI PUŠAČI TO JE VRLO JEDNOSTAVNA LOGIKA.KOME NEPUŠAČ SMETA SVOJIM PRISUSTVOM?-NIKOME
A PUŠAČ SMETA BAŠ SVAKOME,PA ČAK I DRUGOM PUŠAČU,KOJI BI SAM POPUŠIO RECIMO DVIJE CIGARE,A OVAKO UZ JOŠ DESETAK PUŠAČA OKO SEBE POPUŠIT ĆE PASIVNO JOŠ PAR KOMADA!
LJUDI BOŽJI ZNAM DA JE TO TEŠKA NAVIKA,ALI DOĐITE ZDRAVOM RAZUMU I PRIZNAJTE ONO ŠTO JE OČITO.
NEMOŽETE BITI TOLIKO SEBIČNI I MISLITI KAKO SE SVIJET VRTI OKO VAS PUŠAČA!
BUDITE SRETNI ŠTO ĆE OVAJ ZAKON NAPOKON NATJERATI VELIKI BROJ PUŠAČA DA SE OSTAVE TE ODVRATNE OVISNOSTI,JER DI ČEŠ BOLJEG RAZLOGA,NEGA DA SE POČNEŠ OSJEĆATI KAO GRAĐANIN DRUGOG REDA!
BAŠ IZ TOG RAZLOGA SU MNOGA DJECA I OMLADINA I POČELA PUŠITI,JER JE TO KAO BILO DRUŠTVENO POŽELJNO.TO TREBA SKROZ OKRENUTI.
PA DRAGI MOJI ISTRAGOVCI,ZAR VAM NEBI BILO DRAŽE DA VAŠA ROĐENA DJECA I UNUCI ŽIVE ZDRAVO I DUGO,POŠTEĐENI TIH OTROVA KOJE SMO SVI UDISALI GODINAMA?
NAJGORE OD SVEGA JE ŠTO BAŠ NITKO NA SVIJETU NIJE UŽIVAO U SVOJIM PRVIM CIGARETAMA,NEGO JE MUČIO SVOJ ORGANIZAM DOK NIJE POSTAO OVISNIK!
NEVJEROJATNO!
ETO TOLIKO OD MENE,NADAM SE DA SAM BIO KRATAK,HA,HA!
POZDRAV SVIM ISTOMIŠLJENICIMA!
Nanah
Postano: pet lis 17, 2008 8:16 am Citiraj i odgovori
Novi član Pridružen/a: 15. 10. 2008. Postovi: 19 Lokacija: Đakovo
Vi očito NISTE shvatili za kakav zakon se Istraga zalaže!!!!

Postano: pet lis 17, 2008 8:40 am Citiraj i odgovori
Novi član Pridružen/a: 15. 05. 2008. Postovi: 8
za zakon da ugostitelji mogu odabrati dali će se u njihovom bircu pušiti ili ne.Svako normalan će odabrati birc za pušaće i opet smo na isto kužiš Nanah?

Postano: pet lis 17, 2008 9:43 am Citiraj i odgovori
Koliko sam shvatila pušača ima 32% u Hrvatskoj....zašto onda tolika bojazan?68% nepušača popunit će kvotu u kafićima za nepušače zar ne?
Ja bih prva otvorila jedan takav kad nepušača ima dvostruko više.

Postano: pet lis 17, 2008 10:43 am Citiraj i odgovori
OPROSTI NANAH,ALI JA IPAK MISLIM DA TI NISI SKUŽILA NEKE OSNOVNE STVARI.AKO SU LJUDI TOLIKO GLUPI DA NEMOGU PAZITI NA SEBE I SVOJE BLIŽNJE,ONDA SU TU DRŽAVNE INSTITUCIJE KOJE ĆE TO URADITI UMJESTO NJIH,TJ. ZAŠTITI IH OD SAMIH SEBE!
PA TA PRAKSA ODAVNO POSTOJI!
ZAŠTO ZAKON NALAŽE DA MOTORIST NOSI KACIGU,ILI VOZAČ DA STAVI POJAS?
PA ZATO JER DA NE MORA PO ZAKONU,ONDA 90% LJUDI TO NEBI RADILO I BILO BI TROSTRUKO VIŠE STRADAVANJA!
PUŠAČI SU U SLIČNOJ SITUACIJI,AKO NE I GOROJ,JER JE ZNANSTVENO UTVRĐENO DA BAŠ SVAKA POPUŠENA CIGARETA DUGOROČNO(NEKAD I KRATKOROČNO) ŠTETNO UTJEČE NA SVAKI ORGANIZAM!
TU NEMA KOMPROMISA,NEGO TO TREBA SASJEČI U KORJENU,BAŠ ONAKO KAKO OVAJ ZAKON NALAŽE,I KOME SE KLANJAM!
PUNO PUŠAČA ĆE ZA PAR GODINA,AKO NE I PRIJE BITI VRLO ZAHVALNO NA OVOM ZAKONU,JER ZNAM DOSTA PUŠAČA KOJI BI SE RADO OSTAVILI TOG POROKA(U STVARI SVI DO JEDNOG TO GOVORE),A OVO ĆE IM BITI VELIKA MOTIVACIJA ZA TO.
POZDRAV!
Nanah
Postano: pet lis 17, 2008 11:03 am Citiraj i odgovori
Ne bih rekla da se ikakvim zakonom može pušač (ovisnik)'natjerati' da bude nepušač osim njega samoga i uz pomoć ..
Ti onda ne shvaćaš da su pušači ovisnici koji da bi prestali trebaju proći program jednak odvikavanju od droga i nije dovoljan nekakav zakon koji bi to kao rukom odnio..
Po tebi pušači nisu svjesni svoje ovisnosti već će im zakon pomoći da shvate kako su 'glupi' bili pa pušili a na kraju će biti zahvalni ????????
A ovo što si navela da su pušači 'glupi' ti nikako ne stoji jer poznam puno pušača zavidne inteligencije i čast mi je što ih poznam!
Oprosti ali ja se ne slažem jer u zemljama EU se nije smanjio broj pušača unatoč zakonu.
Pozdrav i tebi.

Postano: pet lis 17, 2008 11:19 am Citiraj i odgovori
Novi član Pridružen/a: 17. 10. 2008. Postovi: 7
Strašno. Jučer kada sam pogledao emisiju nisam mogao vjerovati. Nemam ništa za dodati što Tia nije već napisao.

Inače mi je Istraga bila omiljena emisija, ali nakon ovakvog priloga gdje se promovira stav "ne prestajte pušiti, borite se za svoja pušačka prava" ne znam više koliko mi je omiljena.
Nanah
Postano: pet lis 17, 2008 11:27 am Citiraj i odgovori
Kada je tolika 'briga' oko pušača hajmo onda prestati proizvoditi cigarete, neka cigarete i alkohol(zašto ne, zna se koliko godišnje žrtava bude zbog njega) budu zakonom zabranjeni baš kao i ostale droge...ne bi li to najviše pomoglo u odvikavanju i čuvanju ljudskih života??
A ne, ipak nije tolika ,nešto se love ipak mora ušićarit...
Velika briga ,ma dajte molim vas.

Postano: pet lis 17, 2008 11:38 am Citiraj i odgovori
Jedino što je u ovom zakonu pozitivno jest da će nepušači konačno odahnuti od dima ali sve ostalo jednostavno ne pije vodu...

Postano: pet lis 17, 2008 12:28 pm Citiraj i odgovori
SVAKA ČAST DRNDALO,VOLIO BIH DA SE ŠTO VIŠE NAŠIH ISTOMIŠLJENIKA JAVI.DOSTA SU NAS TROVALI NI KRIVE NI DUŽNE!
A ŠTO SE TIČE OVISNOSTI,TO JE SAMO STVAR PSIHE.
MOJ OTAC JE PUŠIO(NAŽALOST) 20 GODINA PO DVIJE KUTIJE DUNHILA DNEVNO I ONDA SE OKLADIO SA MAMOM DA AKO ONA NE ZAPALI SEDMICU DANA NIJEDNU, ON PRESTAJE ZAUVIJEK.
ONA IZDRŽALA TU SEDMICU,PA NASTAVILA,A ON KAKO JE I REKAO VIŠE NIKAD NIJEDNU EVO VEĆ 15 GODINA!
I NE SAMO TO,NEGO NE PODNOSI VIŠE NI BLIZINU PUŠAČA.I NEMOŽE VJEROVATI KAKO JE BIO "GLUP" TOLIKO GODINA!
KAD U OVIM KONTEKSTIMA KORISTIM RIJEČ "GLUP" SIGURNO NE MISLIM NA KVOCIJENT INTELIGENCIJE,NEGO NA NERAZBORITO I NELOGIČNO PONAŠANJE,SUPROTNO ZDRAVOJ LOGICI(A TAKO SE PONEKAD SVI PONAŠAMO).
PS-DRAGI MOJI PUŠAČI,NE POSTOJI NAČIN DA TU VAŠU OGAVNU NAVIKU PRIKAŽETE KAO NEŠTO NORMALNO I POTREBNO,A ŠTO SE TIČE PROIZVODNJE DUHANA,DA SLAŽEM SE DA SE UKINE,A NE DA DRŽAVA LICEMJERNO UBIRE POREZE NA SVAKU CIGARETU,ALI NARAVNO NIJE NI TO LAKO,JER POVIJEST NAS UČI DA U TAKVIM SITUACIJAMA DOLAZI DO PROCVATA CRNOG TRŽIŠTA....
ALI SAD SMO OTIŠLI PREDALEKO....
POZDRAV!
Nanah
Postano: pet lis 17, 2008 1:13 pm Citiraj i odgovori
Bolje i crno tržište nego ovakvo bezbrižno,jasno i glasno...povijest nas isto uči da je bolje zabraniti-totalno nego pod krinkom brige za pušače..šta misliš kad bi se droga legalizirala?Alaj bi bilo dilera koji ne bi bili sankcionirani.
I nitko od pušača nikad nije prikazao pušenje kao nešto normalno već kao ovisnost od koje se rijetko tko može riješiti kad jednom u to udje.
Kada bi se ponudila barem jedna BESPLATNA stručna pomoć pušačima ja bih bila prva koja je za takav zakon ali to košta zar ne?
Pitam se sada koliko (za tu istu državu koja se kao brine)košta jedan ljudski-pušački život.Očito ne dovoljno da bi nešto poduzela ali ipak dovoljno da se uvlači EU u g...cu i pritom licemjerno tvrdi da je to zbog pušača tj njihovog zdravlja.
Kad se sjetim samo onih 0.0 promila a sada je 0.5 jer se država malo ugrizla za jezik zbog pada doprinosa a na cestama nije apsolutno ništa postigla.
Sada je taj zakon 0.5 a neki još čekaju da plate kaznu jer su 'zgriješili' sa 0.4 pod ondašnjim zakonom...
Sorry previše mi je tu nelogičnosti da bi se sa ičim složila!
Pozdrav!

Postano: pet lis 17, 2008 1:46 pm Citiraj i odgovori
A NEGO ŠTA JE VODITELJ NAPRAVIO,NEGO PRIKAZAO PUŠENJE KAO NJEGOVO USTAVNO PRAVO NA ŽIVOT?ZAPALIO JE CIGARETU PRED MILIJUNSKIM GLEDATELJSTVOM,I KAO IĆI ĆE DO USTAVNOG SUDA AKO TREBA,JER KAO NJIH SE DISKRIMINIRA KAO GRAĐANE DRUGOG REDA!
PA NEGO ŠTA SU!?
A NIJE MU SMETALO DOK SMO MI NEPUŠAČI SUSTAVNO UGNJETAVANI NA SVIM JAVNIM MJESTIMA!?
PA MOJ PROFESOR POVIJESTI U OSNOVNOJ ŠKOLI JE VJEČNO BIO SA CIGARETOM U RAZREDU PUNOM DJECE,I NIKOM NIŠTA!?
STRAŠNO!!!
NEMAM MILOSTI NI KOMPROMISA!
IDEM I JA DO USTAVNOG SUDA AKO TREBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NEPUŠAČI SVIH ZEMALJA UJEDINIMO SE!!!!!!!!!!!!!!!!
Nanah
Postano: pet lis 17, 2008 2:11 pm Citiraj i odgovori
Samo ti daj!

Postano: pet lis 17, 2008 3:23 pm Citiraj i odgovori
Novi član Pridružen/a: 17. 10. 2008. Postovi: 7
Nanah, nekako mi sva ta priča oko toga da ce ugostiteljstvo propasti zbog zabrane pušenja ne drži vodu.

Misliš da će pušači prestati ići u kafiće na kavu nakon toga zakona? Da će prestati izlaziti u noćne klubove? Nekako sumnjam. Onaj mali dio koji će prestati ići će nadoknaditi oni nepušaći koji do sada nisu išli.

Ja sam inače bivši pušač (kažu da su takvi najgori Smile ) i mislim da bi bilo pametnije da su napravili prilog o tome kako se ostaviti pušenja nego o tome kako obraniti svoje "temeljno pravo".

Prethodni postovi:  

Vremenska zona: GMT.
Stranica 1 / 21.
1, 2, 3 ... 19, 20, 21  Sljedeća
Ovaj forum je zaključan: ne možeš postati/odgovarati/uređivati teme/postove.

Forum(o)Bir:  

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.